Sågverkslinje med frammatning, sortering och kantverk

Sågverkslinje med frammatning, sorteringsbord och kantverk

Skapa din egna professionella såglinje

För att erbjuda en komplett sågverkslinje med frammatning, sortering och kantverk så har tillverkaren Trak-Met nu tagit fram ett helt nytt sorteringsbord som är en del av virkeshanteringen som erbjuds till de hydrauliska bandsågverken. Sågverket styrs från en stationär kontrollpanel där man reglerar både elektriska funktioner, stockhanteringen på sågverket men också hydrauliskt stockbord eller sorteringsbordet. För att öka kapaciteteten ytterligare kan man komplettera sågverket med ett separat kantverk som sågar båda barksidorna samtidigt.

Sorteringsbord med drivning

Sorteringsbordet används tillsammans med virkesreturen där såghuvudet automatiskt tar tillbaka det sågade materialet efter sågsnittet. Ett transportband matar sedan virket vidare till sorteringsbordet. Vid sorteringsbordet så kan man sortera bakan åt det ena hållet och det okantade virket åt det andra hållet vidare till ett kantverk som snabbt och enkelt kantar virket till färdig dimension.

Sorteringsbord sagverk Trak Met

Kantverk höjer kapaciteten till din sågverkslinje

Att komplettera sitt bandsågverk med ett kantverk är något som höjer kapaciteten.
Kantverket PTF-2/4 från Trak-Met kantar upp till 450 mm på bredden och öppningen på maskinen är 700 mm på bredden. Maskinen går att såga med antingen 2 eller 4 klingor samtidigt. En smidig lösning är att kantverket står i anslutning till sorteringsbordet.

Sagverk Trak Met PTF2 4

Stockbord med frammatning

För att underlätta hanteringen av timmer så finns det hydrauliska stockbord med frammatning som kopplas ihop med sågverket. Det innebär att du är kvar vid kontrollpanelen och matar fram nästa stock som ska upp på sågverket som du lastar över med en last-funktion. Stockbordet finns i två storlekar.

TRAK MET Bandsågverk Tillbehör Hydrauliskt Stockbord Timmerbord Frammatning Sågverk

PRODUKTER FÖR SÅGVERKSLINJE

Trak-Met – Tillbehör

Hydrauliskt sorteringsbord

99 000 kr

Trak-Met – Tillbehör

Hydrauliskt stockbord med frammatning

79 990 kr109 900 kr

Trak-Met – Tillbehör

Virkesretur med drivning

36 500 kr

Trak-Met – Tillbehör

Extra hydrauliskt verktyg

6 541 kr18 700 kr
KAMPANJ
165 000 kr179 900 kr

STATIONÄRA BANDSÅGVERK

SE VIDEO

Läs mer