Sågverkslinje med frammatning, sortering och kantverk

Sorteringsbord virkesretur sagverk

Skapa din egna professionella såglinje

Sågverkstillverkaren Trak-Met har nu tagit fram ett helt nytt sorteringsbord som är en del av virkeshanteringen som erbjuds till de hydrauliska bandsågverken. Sågverket styrs från en stationär kontrollpanel där man reglerar både elektriska funktioner, stockhanteringen på sågverket men också hydrauliskt stockbord eller sorteringsbordet. För att öka kapaciteteten ytterligare kan man komplettera sågverket med ett separat kantverk som sågar båda barksidorna samtidigt.

Sorteringsbord med drivning

Sorteringsbordet används tillsammans med virkesreturen där såghuvudet automatiskt tar tillbaka det sågade materialet efter sågsnittet. Ett transportband matar sedan virket vidare till sorteringsbordet. Vid sorteringsbordet så kan man sortera bakan åt det ena hållet och det okantade virket åt det andra hållet vidare till ett kantverk som snabbt och enkelt kantar virket till färdig dimension.

Sorteringsbord sagverk Trak Met

Kantverk höjer kapaciteten

Att komplettera sitt bandsågverk med ett kantverk är något som höjer kapaciteten.
Kantverket PTF-2/4 från Trak-Met kantar upp till 450 mm på bredden och öppningen på maskinen är 700 mm på bredden. Maskinen går att såga med antingen 2 eller 4 klingor samtidigt. En smidig lösning är att kantverket står i anslutning till sorteringsbordet.

Sagverk Trak Met PTF2 4

Stockbord med frammatning

För att underlätta hanteringen av timmer så finns det hydrauliska stockbord med frammatning som kopplas ihop med sågverket. Det innebär att du är kvar vid kontrollpanelen och matar fram nästa stock som ska upp på sågverket som du lastar över med en last-funktion. Stockbordet finns i två storlekar.

TRAK MET Bandsågverk Tillbehör Hydrauliskt Stockbord Timmerbord Frammatning Sågverk

PRODUKTER FÖR SÅGVERKSLINJE

Trak-Met – Tillbehör

Hydrauliskt sorteringsbord

89 581 kr

Trak-Met – Tillbehör

Hydrauliskt stockbord med frammatning

67 169 kr95 975 kr

Trak-Met – Tillbehör

Virkesretur med ramp

8 900 kr

Trak-Met – Tillbehör

Virkesretur med drivning

22 400 kr

Trak-Met – Tillbehör

Extra hydrauliskt verktyg

4 813 kr14 400 kr
133 763 kr140 156 kr

STATIONÄRA BANDSÅGVERK

Läs mer