Om oss

Vi tillverkar, utvecklar och säljer produkter för träförädling och småskaligt skogsbruk. Med över 30 års erfarenhet att tillverka och erbjuda praktiska och effektiva sågverk av yttersta kvalitet är våra produkter idag starka varumärken världen runt.

Enkelhet och smidighet är viktiga ledord i vår produktionskedja. Genom företagets serviceprogram skapas även en god trygghet för dig som framtida kund. Vid beställning, vare sig de gäller en liten sågkedja eller ett stort timmerhuspaket så sker snabb hantering av din order.

Småskaliga sågverk

Vår specialitet är småskaliga sågverk och maskiner för skogsbruket. Bamsesågen och Lumberline är våra egna svensktillverkade sågverk. Vi är också svensk representant över de professionella bandsågverken från Trak-Met. Förutom sågverken så är vi återförsäljare av Alstor 8×8 och JärnHästen i norra Sverige. Vi är en komplett leverantör av timringsverktyg och produkter för det småskaliga skogsbruket med kända varumärken som Oregon, Stihl, Wood-Mizer, Makita, Gränsfors Bruk, Kranman, Bacho, Lennartsfors och Portable Winch med flera.

Egen tillverkning

Vår verkstad ligger i Skellefteå kommun, i en liten by som heter Flocktjärn. Cirka 1 mil från centrala Skellefteå. Idag tillverkas många av detaljerna till Bamsesågen och Lumberline vid fabriken i Västerbotten. Verkstaden har en modern maskinpark med en automatiserad kapmaskin där längder av material kapas och i en cnc-styrd kantpress bockas laserskurna detaljer till sågverken. Maskinbearbetningen som svarvning och fräsning görs i toppmoderna detaljer som är anpassade för detaljernas utformning.

Vid verkstaden har vi en butik med timringsverktyg, maskiner, skogskläder och skogsprodukter. Genom åren har vi anordnat timringskurser på plats vid fabriken som varit mycket populära.

Familjeföretag

Företagets ägare och VD är Jimmy Marklund som varit företagare sedan 1988. Jimmy är själv skogsägare och trivs ute i naturen. Inom företaget jobbar också Jimmys familj, Gunilla, Joakim, Jesper och Jessica Marklund tillsammans med övriga anställda. Alla medarbetare på företaget har motorsågskörkort.

God kundkontakt

Vi har idag en stor kundkrets med nöjda kunder över hela världen. Och vi anser att det är mycket viktigt med en bra kundkontakt. Vi är mycket noga med att lyssna på kunder då vi tex jobbar med produktutveckling. Vi är flitiga besökare på mässor runt om i landet men också i Norge och Finland, det är en av våra starkaste mötesplatser när det gäller kundkontakt, där vi både träffar gamla och nya kunder.

Bamsebladet är vår egen kundtidning som ges ut 2 – 4 gånger om året, den handlar om träförädling och småskaligt skogsbruk. Där finns reportage från sågägare, tips, nyheter, erbjudanden, läsarbilder och mycket mer.

Våra produkter är bra, det vet vi. Vi hoppas också att du ska bli en nöjd kund livet ut. Vi besitter stort kunnande inom sågning, fräsning och timring och kan därför ge dig som kund god service & support. Arbetsglädje och tillfredsställelse får du givetvis på köpet med våra produkter!

Våra kunder är våra vänner – välkommen till gemenskapen!

Bamsesagen Tillverkning Montering Forsaljning