Nyhet! Alstor 850 kombimaskin

Alstor 850 Kombimaskin Miniskotare

Skotare, Skördare & Kombimaskin

Världspremiär och visning av den helt nya Alstor 850 och Alstor 850H skedde i helgen för samlade återförsäljare från hela världen. Ägarna Kristian Laurell och Patrik Christiansson, visade stolt upp de nya maskinerna, tillsammans med personalen från Alstor AB som var samlade för att fira företagets 25-års jubileum.

– Vårt fokus med utvecklingen av denna maskin har varit att få till den bästa maskinen i segmentet där vi utgått från proffsens tuffa krav och skapat en maskin med oöverträffad totaleffektivitet. Att den sedan blivit otroligt snygg och ger en fantastisk ergonomi och körglädje är en bonus säger Kristian Laurell, VD.

I segmentet beståndsgående maskiner har vi skapat en riktig beståndsgående maskin som tar ett stort kliv i utvecklingen för att optimera och använda maskinens storlek på bästa sätt. Vi kan med Alstor 850 utnyttja motorns funktion till fullo och bygger vidare på kvalitet, enkelhet och ergonomi. Alstor grundprincip är att inte göra saker onödigt komplicerat utan fokusera på användarens behov. Både vad gäller servicevänlighet och förarfunktioner är maskinen driftssäker med stora möjligheter till individuellt anpassad maskin.

-Vi har ett stort intresse för våra maskiner och hemmamarknaden är otroligt viktig för oss. Vi är stolta över alla nöjda kunder och att ha återkommande kunder är ett gott betyg för hur vi jobbar med vår utveckling och kundarbetet. Vi jobbar hårt för att erbjuda en service i toppklass och ser att intresset för denna modell är mycket stort.

 

Highlights Alstor 850

  • Ny hytt med extra allt! Stol, sikt och ljud är kraftigt förbättrade och du får bättre förvaring, utökat benutrymme, förbättrat värmepaket och vattenburen golvvärme.
  • Minispakar och ny större 7″ touchdisplay är nu standard.
  • Ny modern design med inbyggd belysning, integrerad ljuddämpare och större rutor.
  • Helt steglös drivning med variabel pump och variabel hydrostatmotor. Nu med kardandriven 8-hjulsdrift med låsbar differentialspärr.
  • Tiltbar hytt
  • Högre standardutrustning

Nya generationens skogsmaskiner

Skogsmaskinen Alstor generation 4 har ett helt nytt framchassi där den avtagbara bukplåten skapar mycket goda förutsättningar för enkel service. Förarergonomin har optimerats med utökad förvaring, plant golv, förbättrad körposition och bättre access i och ur maskinen. Dragkraften är kraftigt förbättrad med en Yanmar 24 hk motor. Den nya variatorn ger bättre kontroll och kraft i svår och avancerad terräng.

Den nya förenklade drivlinan ger bättre bromsförmåga och skapar bättre servicevänlighet och tillförlitlighet. Alstor 822 har nu också elektrisk låsbara differentialväxlar vilket ger ännu bättre smidighet och framkomlighet samtidigt som det blir ännu mindre avtryck i skog och mark. Det nyutvecklade timmerredet har kraftigare bankar och en design som underlättar lastning. Den nya utformningen gör det även enklare att anpassa till Alstors olika lastkoncept och specialanpassningar.

Boggielådorna är i kraftig höghållfasthetsstål och maskinen har midjestyrning och en hög markfrigång. Den kraftiga kranen och 2,5 tons lastkapacitet gör att du kan hämta grovt timmer och samtidigt vara mycket smidig i din gallring.

 

ALSTOR 8X8

589 000 kr
698 000 kr
729 000 kr
949 000 kr
1 099 000 kr
Läs mer