Bandsågblad till sågverk för sågning i olika träslag

X Cut bandsagblad bandsagverk

Bandsågblad till flera olika märken av bandsågverk. Vi har hållbara och prisvärda bandsågblad för stocksågning.

Vi har bandsågblad till sågverk som håller en mycket hög kvalitét i tandspetshärdad tand, hss, hårdmetall eller stellite. Det är ofta en fråga om förhållande mellan pris och kvalité när man pratar om bandsågblad. Man kan väl säga så här, det är sällan som det billigaste är det bästa och det dyraste bandsågbladet kanske inte heller är det optimala för din sågning.

För sågning i mjukt eller hårt virke

När man sågar i olika träslag så varierar hårdheten i virket, likaså om virket är torrt eller fruset då det ska sågas. Vi har bandsågblad som passar bra för både och sen har vi de som fungerar ännu bättre till olika typer av sågning. Ett bandsågblad som vi rekommenderar för lövträd som hård ek så är Flex Hard-Wood ett band som har en tand och vinkel som är utformade för att såga hårdare träslag och virke. Även bandsågbladet Bacho HSS fungerar bra i hårt virke. När man sågar mjukare träslag som gran och tall så rekommenderar vi ett bandsågblad som heter X-Cut.

X-cut är ett hållbart bandsågblad med en rak tand i Stellite

X-cut är ett populärt och mycket prisvärt bandsågblad som har var tredje tand av Stellite. Den tredje tanden i Stellite är också rak och håller därför skärpan längre än traditionella bandsågblad. Det här bandsågbladet är inte heller känsligt för skränkning då var tredje tand just är rak. Resterande tänder på bandet är tandspetshärdade tänder och förhållandet mellan pris och prestanda gör detta band till en vinnare. Bandsågbladet X-cut går bra att slipa och finns till olika modeller av bandsågverk från Trak-Met och Lumberline.

Bandsågblad till sågverk i hårdmetall och Stellite

Bandsågblad från Bahco med tänder i hårdmetall är ett band som håller otroligt länge. Nackdelen med detta band är att det ej är slipbart men vissa tycker ändå att det är värt sin kostnad då det håller så pass mycket längre än ett vanligt bandsågblad. Det finns också riktiga premiumband där varje tand är i Stellite med raka tänder och dessa brukar vara på mer professionella och större modeller som Trak-Met TTS-800/60 Standard.

Bandolja till vattenkylningen minskar beläggning

För att bandsågbladen ska hålla en lång livslängd så rekommenderar vi att man använder EMG bandolja till sitt sågverks vattenkylning. EMG håller effektivt banden rena från kåda och beläggningar och håller därför effektivt ner temperaturen. Oljan bandas 1:50 med vatten.

Läs mer