Den stora skogsmaskinen i ett litet format

Alstor Liten Skördare Första Gallring 840pro Skogsmaskin

Små skogsmaskiner för den självverksamma skogsägaren kräver en hög driftsäkerhet, smidig framkomlighet och att den är lättkörd i alla terränger. Alstor är en miniskotare som överraskar i skogen. Med denna fullboggiemaskin med drivning på alla åtta hjul kan du obehindrat ta dig fram i kuperad och besvärlig terräng.

Alstor är lätt att stiga av och på, samtidigt som du har full sikt över maskinen för en säker och kontrollerad körning. En skotare som gör att du med lätthet kan sköta din gallring genom att enkelt ta dig fram mellan stammarna. Det låga marktrycket lämnar din mark utan skador. Tack vare maskinens låga tjänstevikt samt smala bredd, kan du enkelt lasta den på ett bilsläp när du behöver förflytta dig till ett nytt område.

Svensktillverkad skogsmaskin

Alstor är en svensktillverkad skogsmaskin som tillverkas i Västsverige. Den första maskinen byggdes för över 20 år sedan och idag har det producerats cirka 1000 maskiner som rullar i Sverige och övriga världen.

Mekanisk eller hydrostat-drivning

Alstor finns med mekanisk eller hydrostatisk drivning. Alstor 821 och 833 har konstant mekanisk drivning medan Alstor 841 och Alstor 84 Pro har en steglös hydrostatisk transmission.

Miniskotare med eller utan hytt

Alstor finns som öppen modell eller med hytt. Till den öppna modellen finns det ett tak som tillval. Vår hyttmodell ger dig en bekväm upplevelse, hytten är rymlig och har en mycket hög komfort och ergonomi. Hytten är numera avlastad från chassit via hydrauliska dämpare, vilket ger en mycket god komfort med låg ljudnivå och kraftigt reducerande vibrationer. Ett helt plant golv, välvda och större fönsterrutor bidrar till god sikt och bättre förarmiljö. Slå på den kraftiga arbetsbelysningen, vrid upp värmen i hytten och höj volymen på radion så fixar du flera timmar till!

Flexibel kombimaskin – skördare på 30 minuter!

Bygg om din skotare till en fullfjädrad skördare på bara 30 minuter! På Alstor 840 Pro finns möjlighet att ta bort samtliga timmerbankar och grind för att möjliggöra maskinen till en fullgod skördare där kunden själv kan välja mellan kranspetshängt stegmataraggregat eller rullmatad skördarprocessor. En hydrostatisk kombimaskin med en hydrostatisk transmission och låsbar differential. Med en kraftigare och längre 5 meter kran kommer maskinen göra att skotning, gallring, röjning och dikesrensning kan ske på ett mycket effektivt sätt utan markskador.

Vi erbjuder små och effektiva skogsmaskiner som är lämpade för självverksamma skogsägare, arborister och entreprenörer som brinner för skogsvård. Våra skogsmaskiner är skonsamma mot miljön och symboliserar ett hållbart skogsbruk.

SMÅ SKOGSMASKINER

729 000 kr
949 000 kr

Läs mer