Bandsågverk med frammatning och virkesretur

Trak-Met-tillbehör

Vi har fått några bilder av en kund som är igång med sitt nya sågverk. Bandsågverket är en Trak-Met TTS-800/60 utrustad med ett hydrauliskt stockbord med frammatning. TTS-800/60 har bandhjul med en diameter på hela 800 mm och bandsågbladet har en bredd på 60 mm. Sågverket har en elmotor på 18,5 kW och väger cirka 4000 kg.

Stockbordet är hydrauliskt med frammatning och tippar över stocken till sågverket. Sågverket har en helhydraulisk stockhantering och är utrustad med virkesretur som drar tillbaka virket när bandhuset backar. Virkesreturen är utrustad med drivning där en matta snurrar och förflyttar virket till ett rullbord.

Trak-Met bandsågverk

TRAK MET Bandsågverk Tillbehör Hydrauliskt Stockbord Timmerbord Frammatning Sågverk

Hydrauliskt stockbord som kopplas ihop med sågverket, finns i två storlekar. Frammatning med last-funktion över till sågverket. Stockbordet är mycket rejält och klarar stora vikter. Anpassad för Trak-Met bandsågverk men kan fungera till fler sågverk.
Läs mer om stockbordet här »

Trakmet TTS 800 STANDARD Professionellt Sågverk Industriellt Bandsågverk 800mm Bandhjul

Bandsågverekt Trak-Met TTS-800/60 är utrustad med många innovativa lösningar. Standard elmotor är på 18,5 kW och det finns upp till hela 30 kW som tillval.
Läs mer om sågverket här »

läs mer